Nickerie, vrijdag 24 december 2004  


Werknemers Organisatie MCP sluit acties niet uit

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — De Werknemers Organisatie van het Multipurpose Corantijn Project (MCP) sluit harde acties niet uit om loonsverhoging af te dwingen van de directie van het MCP. Dit besluit hebben de leden gisteren genomen tijdens een vergadering met het bestuur van de Werknemers Organisatie in het district Nickerie.

Foto: Het bestuur van de Werknemers Organisatie van het MCP in vergadering met haar leden. De leden hebben gedreigd in actie te gaan als er geen goed resultaat bereikt wordt met de directie.Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Werknemers Organisatie van het MCP denkt dat deze keer een harde strijd zal ontbranden gelet op de reacties van de leden op de algemene leden vergadering. "Momenteel is de pompperiode aan de gang en de mogelijkheid zit er dik in dat de trip van hedenmorgen naar Wakay niet doorgaat," zegt Bhikharie.

De pompen waren voor enkele dagen stil gelegd en moeten nu opgestart worden om de dreigende waterschaarste te voorkomen. De Werknemers Organisatie van het MCP zal hedenmorgen weer bij elkaar komen met haar leden om een standpunt te nemen als directeur Kries Brindaben Panday geen resultaat bereikt met voorzitter Manodj Hindori van de Ontwikkelings- en Beheersraad van het MCP-Beheer.

Volgens Bhikharie is enkele maanden terug door de Werknemers Organisatie een concept ingediend bij de directie ter bestudering. De Werknemers Organisatie heeft toen een salarisverhoging voorgesteld tussen de 35 en 65 procent om dan gelijk te kunnen komen met de lonen van ambtenaren, maar het blijkt dat de directie niet akkoord gaat met het voorstel van de bond.

De Werknemers Organisatie probeert de lonen van de arbeiders gelijk te trekken, maar de directie is met een tegenvoorstel gekomen en wil een verhoging van 10 procent met terugwerkende kracht tot 1 januari 2004. Een tweede voorstel dat de directie op de tafel heeft gelegd is een verhoging van 15 procent per in gaande 1 januari 2005 en zal gelden tot eind december 2006. De leden hebben beide voorstellen van de directie verworpen. De werknemers Organisatie heeft daarna in overleg met de leden haar standpunt van 35 procent salarisverhoging terug gebracht naar 30 procent. Over de goedkeuring moet de directie in overleg treden met het bestuur van de Ontwikkeling- en Beheersraad van het MCP-Beheer.

De lonen bij het MCP variëren tussen de 400 SRD en 600 SRD per maand. De meeste arbeiders verdienen iets meer dan 400 SRD, zegt voorzitter Bhikahie.

 

Bron:

, 24-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics