Nickerie, maandag 27 december 2004  


Oproep redactie Nickerie.Net

Camera van journalist in Nickerie door zakenman vernietigd

door Richenel Small

Nw. Nickerie  - De politie van Nickerie is bezig met het onderzoek in een zaak, waarbij het digitale fototoestel van de journalist Dewkoemar “Danny” Jibodh is vernietigd. Het voorval deed zich voor op 14 december. Jibodh die verslaggever is bij het Dagblad Suriname, vroeg een vriend van hem om foto’s te schieten van de kerstdrukte bij het postkantoor die hij als beeldmateriaal zou gebruiken voor een artikel.

Een Chinese zakenman, die toevallig in de directe omgeving stond waar er gefotografeerd werd, liep met dreigend taal op de de fotograaf af, waarna hij de digitale camera met een slag tegen de grond sloeg en vernietigde.

Jibodh heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie van Nickerie en de zaak is onder justitiële behandeling. Tot op heden heeft de journalist geen vervangende camera, waardoor zijn dagelijks werk in gedrang komt. Hij vraagt zich gelaten af hoe zulks zomaar op een klaarlichte heeft kunnen plaatsvinden en hoe en wanneer hij weer over een camera kan beschikken voor zijn werk. Hij is als freelancer geheel op eigen middelen is aangewezen.

Intussen heeft Jibodh ook contact gemaakt met het bestuur van de Journalisten Kring Nickerie (JKN) alwaar hij als penningmeester fungeert. Het bestuur van de JKN vat deze kwestie heel serieus op en is bezig na te gaan of het journalistieke werk hiermee niet in gevaar wordt gebracht en wat er hieraan gedaan kan worden om herhaling te voorkomen. Het JKN bestuur zegt dat het de organisatie niet is ontgaan dat journalisten wereldwijd beknot worden in hun werk en dat in vele landen zelfs journalisten worden bedreigd en gedood. Op grond hiervan heeft het bestuur in overweging om in verband met deze kwestie een spoed ledenvergadering te beleggen. Het bestuur heeft inmiddels ook contact gemaakt met de Gewestelijke Politie Commandant van Nickerie, hoofdinspecteur Elfried Metroos, die zegt reeds opdracht te hebben gegeven aan de verbalisant (=de politieman belast met het onderzoek) om de dader op te sporen. In de loop van de week zal er meer duidelijkheid komen in de zaak.

Bron:
Times of Suriname , 21-12-2004

Note redactie Nickerie.Net

Het zal de bezoekers van Nickerie.Net niet ontgaan zijn dat veel artikelen maar vooral ook veel actueel beeldmateriaal uit Nickerie afkomstig zijn van Danny Jibodh, lid van Team Nickerie.Net.  Dit alles op vrijwillige basis. Door het defect raken van zijn digitale camera als gevolg het boven omschreven brute daad is Nickerie.Net hierdoor visueel voor wat betreft Nickerie gehandicapt geraakt. We hadden ons zo op verheugd om in deze dagen zoveel mogelijk sfeerbeelden uit Nickerie online te plaatsen. We zoeken naar mogelijkheden om ergens een digitale camera te lenen, echter gaat dit zeer moeizaam.

Omdat het justitiële proces enkele weken kan duren en nog zeer de vraag is in hoeverre de volledige schade kan worden vergoed, doen we op de bezoekers van Nickerie.Net een beroep om ons te helpen met het zo spoedig mogelijk verkrijgen van een vervangende digitale camera.

U kunt reageren via: info@nickerie.net  

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics