Nickerie, dinsdag 28 december 2004  


Guyanezen betrapt bij smokkelen van goud en wapens

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — De politie van Nickerie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 december drie smokkelende Guyanezen op heterdaad betrapt langs de Corantijnrivier. De illegale Guyanezen waren bezig 11,6 kg goud, een 'five shooter' jachtgeweer, een 22 kaliber vuistvuurwapen en een kleine hoeveelheid patronen het land binnen te smokkelen. Volgens Gewestelijke Politie Commandant (GPK) Elfriet Metroos is het de eerste keer dat zoveel goud onderschept is dat via de zogenaamde illegale 'back track' route het land is binnengebracht. De politie is na verkregen informatie uit de gemeenschap op de loer gaan liggen wat succes opgeleverd heeft, zegt Metroos.

Metroos is de gemeenschap bijzonder dankbaar die op deze manier informatie doorspeelt om de smokkel tegen te gaan. Tegen middernacht kwam een Guyanese boot aan en probeerde te meren langs de Corantijrivier. De politie die de zaak in de gaten hield, ondernam gelijk acties en heeft de mensen kunnen aanhouden. Vernomen wordt dat de Guyanezen geen poging hebben ondernomen om zich te verzetten tegen de aanhoudingen. Nadat de mensen waren aangehouden heeft de politie de boot onderzocht waarbij de smokkelwaar werd onderschept. "Het zijn geen oud bekenden van de politie, maar nieuwe gezichten die zich hebben aangemeld op deze route," zegt Metroos.

Volgens verklaringen van de Guyanezen was de smokkelwaar bestemd voor verdere handel in Paramaribo. Het zou afgehaald worden moeten door een man die de spullen naar de stad zou vervoeren. De politie heeft deze zaak nog in onderzoek. Het bewijs is nu geleverd dat via de zogenaamde 'back track' route veel gesmokkeld wordt uit het buurland Guyana. Bij de recente roadblocks in het district Nickerie heeft de politie heel wat smokkelwaar in beslaggenomen. Inspecteur Stenley Benschop heeft eerder tegenover dWT verklaart de acties te zullen verscherpen om de smokkel de kop in te drukken. In de komende dagen zal de politie weer gezamenlijke acties ondernemen zowel op het land als op het water.

 

Bron:
, 28-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics