Nickerie, zondag 14 november 2004  


Divaliboodschap DC Ramnewash aan Nickerianen

Paramaribo - Het lichtjesfeest meer bekend als het Divalifeest werd ook in het district Nickerie massaal gevierd. De traditionele fakkeloptocht ging over een geschatte afstand van vier en een half kilometer door de straten van Nickerie. Het Divalifeest wordt om verschillende redenen gevierd. Enkele van de redenen staan in het licht van het lentefeest (seizoenfeest), de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade en de terugkeer van Shri Ram uit zijn ballingschap.

Foto: Districtscommissaris Hein Ramnewash van Nickerie aan het woord

Dit feest is binnen het Hindoeïsme een heel bijzonder feest. Het wordt dan ook in familieverband gevierd. Districtscommissaris Hein Ramnewash zei aan de vooravond van het Divalifeest in Nickerie dat negativisme achterwege moet worden gelaten en dat de mensen in goede harmonie met elkaar moeten leven. Hij vroeg de gemeenschap van Nickerie om straks tijdens de verkiezingen niet met vuil te gooien en ook veel respect te tonen voor elkander. Ramnewash wees de gemeenschap ook erop om geen vijanden van elkaar te zijn ondanks meningsverschillen. Hij sprak de hoop uit dat de bevolking van Nickerie eensgezind verder zal werken aan de verdere opbouw voor een ieder. In deze zei hij ook aan de padieboeren om steeds het beste beentje voort te zetten en dat de regering zeker ook haar bijzondere bijdrage zal leveren om oplossingen te brengen voor hun problemen. Ramnewash gaf ook aan dat Nickerie een van de bekendste en populairste districten is qua ontwikkeling en andere economische activiteiten.

Met dit kunnen hebben de Nickerianen volgens DC Ramnewash heel veel durf en kracht om zaken vaak genoeg zelf aan te pakken wat hij als burgervader van dit district zeker zeer op prijs stelt. De burgervader zei dat Nickerie een van de pilotdistricten is waar men bezig is met de uitvoer van het decentralisatieproces op weg naar een betere en vooruitstrevende Nickerie. Met de viering van het Divalifeest hoopt hij dat problemen waarmee Nickerianen te kampen hebben heel snel zullen worden opgelost. Hij sprak de hoop uit dat het licht tot naar het binnenste van elk individu zal schijnen om de juiste reiniging te brengen in ieders hart, zodat wij als burgers van ons geliefd Suriname samen zweten voor de verdere ontwikkeling van ons district en land. Ramnewash prees tenslotte voor de aanvang van de grote fakkeloptocht de S.C.V.Chandenie voor de wijze waarop is bijgedragen tot een positieve ontwikkeling in Nickerie en het welslagen van de activiteiten rondom dit gebeuren. De DC wenste een ieder een Subh Divali toe.

Danny Jibodh

Bron:
DBS/N.Net , 12-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics